ASTERIA

More evidence that grape juice may 'reverse' brain aging

More evidence that grape juice may 'reverse' brain aging

2/23/2006: Drinking Concord grape juice appears to reverse the course of neuronal and behavioral aging in rats, an effect that is proposed to be due to the complex mix of polyphenols.

Concord grape juice is a rich source of polyphenols, potent antioxidants that 'mop up' harmful reactive oxygen species that have been identified as key to the aging process. Previous research has linked polyphenols, such as catechins, epicatechins, and anthocyanins to protecting against various cancers and heart disease. "It may be that the whole is greater than the sum of its parts," said lead author Barbara Shukitt-Hale.

The new study, published in the journal Nutrition (Vol. 22, pp. 295-302), supports previous work on the subject. The researchers, from the Human Nutrition Research Center on Aging at Tufts University, studies the effect of 10 and 50 per cent concord grape juice on the behavioral and neuronal functions of 45 mature male rats. The scientists used 10 per cent grape juice in order to have an equivalent amount of Concord grape juice per body weight per day as previous human clinical trials, making the research comparable with human trials. The total polyphenol concentration of the 10 and 50 per cent juices were 255 and 1,098 mg/L of gallic acid equivalents. The rats were randomly assigned to one of three groups: placebo/control group (only drinking water); the 10 per cent juice group; and the 50 per cent juice group. Diets were calorically equivalent for the three groups.

After six weeks the rats were tested for motor skills, and after eight weeks cognitive testing occurred. "The rats that consumed the 10 per cent and 50 per cent grape juices performed significantly better on the behavioral tests than did control rats," reported Shukitt-Hale.

In terms of cognitive performance, the researchers observed that the 10 per cent group performed better than the control and 50 per cent juice group. "These findings suggest that it may take a higher concentration of grape juice to enhance motor performance, whereas lower concentrations may be sufficient to alter cognitive performance," said Shukitt-Hale.

While previous studies have identified specific polyphenols that have a direct effect on cell signaling, such a resveratrol, the researchers suggest that the effects of the Concord grape juice may be due to the mixture of polyphenols present.

"The entire grape, which is a mixture of many different polyphenols, may be more effective than any one single component because individual polyphenols might exert their effects through different and/or independent mechanisms," wrote Shukitt-Hale.

The Concord grape juice has been shown to reduce the oxidation of LDL (bad) cholesterol.

Source: From BeverageDaily.com, Breaking news on beverage technology and markets. http://www.beveragedaily.com/news/printNewsBis.asp?id=66022

rectangle ads

AMALKAN MAKAN KISMIS

Assalamualaikum SEMUA,

amalkan makan KISMIS , banyak kelebihannya , sila baca info2 dibawah,


Pembaca tidak perlu menjadi seorang pengembara atau seorang pendaki untuk mengiktiraf kismis sebagai satu jenis makanan yang ajaib. :) Ini kerana kismis adalah makanan yang mempunyai kandungan tenaga yang tinggi dan rendah kandungan lemak serta kolesterol juga selalu diambil oleh para pengembara dalam mengekalkan stamina mereka. Kismis adalah makanan yang mudah untuk diuruskan dan hampir tidak akan menjadi benyek. sepertimana buah buahan kering yang lain, kismis begitu mudah didapati sepanjang tahun.

Kismis dihasilkan daripada proses penghidratan ke atas buah anggur samaada penghidratan menggunakan cahaya matahari ataupun menggunakan ketuhar. Antara jenis2 kismis yang popular adalah Sultana, Malaga, Monukka, Zante Currant, Muscat dan Thompson seedless.Kismis mempunyai saiz sebesar batu kerikil dan mempunyai kedutan yang menyeliputi isinya yang kenyal. Ia juga mempunyai rasa yang manis seperti gula. Kismis selalunya berwarna perang dan biru seakan hitam. Nama saintifik bagi kismis adalah Vitus vinifera. Antara khasiat kismis adalah seperti berikut :


Membantu menajamkan Minda:

Kismis mengandungi kandungan gula yang tinggi. Antara jenis gula yeng terkandung di dalam kismis adalah fruktosa dan glukosa. Gula ringkas ini telah dikenal pasti dapt meningkatkan daya pemikiran otak, menajamkan memori dan menguatkan daya ingatan. Ini kerana otak memerlukan gula ringkas dalam kuantiti yang banyak untuk berfungsi dengan baik dan kismis dapat menyediakan keperluan gula ringkas dalam kuantiti yang banyak dan cepat.

Jika kita lemah dalam matapelajaran Matematik, amalkan pengambilan kismis setiap pagi sebelum ke kelas atau kuliah. Ingat! Anda dilarang mengambil nasi lemak ketika hendak belajar kerana ia mengandungi kandungan lemak yang tinggi. Pencernaan lemak memerlukan kandungan darah beroksigen yang tinggi. Jadi darah yang diperlukan oleh otak telah digunakan untuk mencernakan lemak kepada sumber tenaga. Itulah sebabnya kita akan mengantuk selepas makan nasi lemak(Otak kekurangan oksigen). Imam Zuhdi berkata, " Sesiapa yang ingin menghafal hadith(menguatkan daya ingatan) hendaklah ia kerap memakan anggur kering".

Perlindungan Antioksida :

kismis bukan sahaja menjadi bahan ujikaji kajian "phytonutrient" kerana mereka mengandungi Phenol, bahkan mereka merupakan sumber alternatif mineral boron bagi rakyat sedunia. Phenol yang dijumpai di dalam kismis mempunyai aktiviti antioksida. Boleh dikatakan aktiviti antioksida bagi hampir semua buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sejajar dengan aktiviti antioksida yang terdapat didalam kismis. hebat bukan ?

kismis dikategorikan sebagai salah satu daripada buah-buahan yang kaya dengan anti0ksida selain buah prun dan aprikot. Flavonol, salah satu jenis phenol daripada keluarga flavonoid dikatakan hampir tidak terjejas kandungannya ketika proses pengeringan anggur tetapi kandungan phenol di dalam kismis adalah lebih rendah daripada anggur. Ini disebabkan kebanyakan daripada phenol telah dimusnahkan dalam proses penukaran anggur kepada kismis. Phenol-phenol ini adalah hydroxycinnamics (asid kaftarid dan kautarid), procyanidins dan flavan-3-ols.

Boron untuk tulang yang sihat:

Walaupan jarang kita dengar tentng kepentingan boron dalam kehidupan kita tetapi disini saya ingin menerangkan bahawa boron berkait rapat dengan wanita iaitu kesihatan tulang dan Osteoporosis(tulang rapuh). Boron merupakan mineral yang diperlukan bagi menukar Estrogen dan Vitamin D kepada bentuk paling aktif(17-beta-estradiol dan 1,25-(OH)2D3). Kandungan estrogen yang menurun selepas Menopause menyebabkan Osteoclast menjadi sensitif terhadap hormon paratiroid( terletak di leher) yang memberi isyarat kepada mereka untuk merapuhkan tulang. Kajian menunjukkan bahawa boron memberikan perlindungan daripada Osteoporosis dan mengembalikan semula kebanyakan efek positif Estrogen kepada wanita yang telah Menopause. Kismis merupakan antara "top 50″ penyumbang terbesar bagi Boron di Amerika Syarikat.

P/S: Oleh itu, saranan saya kepada para pembaca ialah tingkatkan pengambilan kismis dengan kekerapan yang tinggi…Cuba renungkan mengapa orang2 Arab mempunyai daya ingatan yang kuat ? :)

Popularity: 6% [?]

http://creamstudents.com/science-facts-health/kismis-sebagai-makanan-minda-kesihatanterbukti.html

KISMISS GRAPE ADS1

SABDA NABI MENGENAI KISMIS

Sabda Rasulullah s.a.w
"Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya."

Kebaikan Kurma Ketika Mengandung dan Bersalin

Adalah amat baik sekali jika wanita yg hamil mengamalkan memakan buah kurma semasa mengandung kerana ini akan memudahkan bersalin nanti. Semasa bayi dilahirkan, buah kurma juga dicalitkan sedikit di lelangit bayi. Ingat tak kisah dimana Maryam hanya memakan buah kurma semasa melahirkan nabi Isa a.s. Buah kurma tidak mengandungi gula yang merbahayakan malah ia merupakan makanan Rasullullah s.a.w.
Janganlah risau kerana takut diserang kencing manis. Makanan manis yang lain hendaklah jauhkan. Buah kurma tidak merbahayakan kesihatan kerana ianya mengandungi banyak khasiat.

1) KURMA

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sehat".

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertakwa (bersih hatinya)".

Abu Abdillah a.s. bersabda:
"Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir".

Abu Abdillah a.s. bersabda:
"Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu setan".

Imam Ja'far Ash-Shadiq a.s. bersabda:
"Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".

2) KISMIS

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Barangsiapa memakan kismis merah sebanyak 21 biji setiap hari sebelum sarapan pagi, maka dia tidak akan tertimpa penyakit kecuali kematian".

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Biasakanlah memakan kismis karena kismis dapat menghilangkan kepahitan(empedu/cairan kuning), menghilangkan lendir, menyehatkan badan, membaguskan rupa, menguatkan saraf dan menghilangkan letih".

Imam Ali a.s. bersabda:
"Barangsiapa memakan 21 biji kismis merah, maka dia tidak akan melihat pada jasadnya suatu yang tidak disenangi".

Imam Ali a.s. bersabda:
"Kismis dapat menguatkan jantung, menghilangkan penyakit, menghilangkan panas dan memulihkan kesehatan jiwa".

Pada riwayat lain dari Abi Ja'far At-thusi disebutkan bahwa kismis dapat menghilangkan lendir dan menyehatkan jiwa".

3) MADU

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Barangsiapa minum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasehat Al-Qur'an, maka Allah SWT akan menyembuhkannya dari 77 penyakit".

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Barangsiapa ingin memiliki hafalan yang kuat hendaklah dia meminum madu".

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Sebaik-baik minuman ialah madu karena dia dapat mengkonsentrasikan hati dan menghilangkan dingin yang ada di dalam dada".

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Allah SWt telah meletakan berkah di dalam madu dan menjadikannya sebagai obat dari rasa nyeri, dan madu telah didoakan oleh 70 Nabi".

Dari Imam Ali a.s. beliau bersabda:
"Madu adalah obat dari segala penyakit,tiada penyakit di dalamnya, ia dapat menghilangkan lendir dan membersihkan hati".

Dari Imam Ja'far Ash-Shadiq a.s., beliau bersabda:
"Rasul saw sangat menyenangi madu".


Dari Imam Ja'far Ash-Shadiq a.s., beliau bersabda:
"Biasakanlah dirimu memperoleh dua obat yaitu meminum madu dan membaca Al-Quran"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02 KISMIS ADS

KISMIS SIHATKAN JANTUNG

KISMIS SIHATKAN JANTUNG

Selain enak, kismis kaya kalori, serat dan mineral. Makanan yang bisa dijadikan camilan ini banyak mengandung antioksidan dan serat, serta baik bagi kesehatan mulut dan gigi. Penelitian Christine D. wu dari universitas Illinois di chigagi AS menunjukkan bahwa kismis mengandung senyawa yang dapat melawan bakteri penyebab kerusakan gigi dan gusi. Senyawa yang dimaksud adalah antioksidan alami yang berupa oleanolic acid, oleanic aldehyde, betulin, betulinic acid dan 5-hydroxymethyl)-2-furfural.

Penelitian carl L. keen dari universitas California davis menunjukan, kosumsi kismis setiap hari selama 4 minggu meningkatkan kapasitas antioksidan plasma yang pada gilirannya menurunkan laju oksidasi LDL (kolesterol jahat). Penghambatan laju oksidasi LDL bermanfaat untuk peningkatan kardiovaskular dan mencegah berbagai penyakit degeneratif.

Sementara itu, penelitian Andrews J. Dannenberg dari weill medical college cornell universitas pada hewan percobaan menunjukkan, catechin (salah satu jenis fenolik yang bersifat sebagai antioksidan) pada kismin dapat mengurangi terbentuknya tumor hingga 70 persen.

Antioksidan dapat melindungin sel dari kerusakan oksidatif, sehingga menghambat proses penuaan, baik pada tubuh maupun otak. Antioksidan juga penting melindungin kolektorel dan lemak darah dari proses oksidasi. Lemak teroksidasi yang terdapat di dalam dartah akan menumpuk pada dinding arteri yang menyebabkan penyempitan (aterosklerosis). Penyempitan pembuluh darah tersebut pada gilirannya dapat menyebabkan penyakit jantung koroner, stroke dan hipertensi.

Kadar serat pangan pada 100 g kismis adalah 5,3 g. penelitian marry ellen cameri dari universitas maine menunjukkan, serat pangan pada kismis dapat mengikat asam empedu dan membyangnya ke luar tubuh melalui proses buang air besar. Asam empedu adalah hasil akhir dari proses metabolisme kolestorel. Dengan semakin banyaknya asam empedu yang terbuang semakin banyak pulakolestorel yang terurai untuk pembentukan kembali asam empedu.

Mekanisme tersebut dengan sendirinya akan menurunkan kadar kolestorel secara perlahan lahan. Penurunan kolestorel darah bermanfaat untuk mencegah penyakit jantung koroner dan kanker


raisin - Health claims

raisin - Health claims

Main articles: French Paradox and Resveratrol

[edit] French Paradox

Comparing diets among western countries, researchers have discovered that although the French tend to eat higher levels of animal fat, surprisingly the incidence of heart disease remains low in France, a phenomenon named the French Paradox and thought to occur from protective benefits of regularly consuming red wine. Apart from potential benefits of alcohol itself, including reduced platelet aggregation and vasodilation,[7] polyphenols (e.g., resveratrol) mainly in the grape skin provide other suspected health benefits, such as:[8]

Although adoption of wine consumption is not recommended by some health authorities,[9] a significant volume of research indicates moderate consumption, such as one glass of red wine a day for women and two for men, may confer health benefits.[10][11][12]polyphenols like resveratrol[13] provide physiological benefit whereas alcohol itself may have protective effects on the cardiovascular system.[14] Emerging evidence is that wine

According to a Cancer Institute study, those who drank two standard alcoholic drinks per day increased the risk of mouth cancer by 75 per cent.[15]

[edit] Resveratrol

Grape phytochemicals such as resveratrol, a polyphenol antioxidant, have been positively linked to inhibiting cancer, heart disease, degenerative nerve disease, viral infections and mechanisms of Alzheimer's disease.[16][17]

Protection of the genome through antioxidant actions may be a general function of resveratrol.[18] In laboratory studies, resveratrol bears a significant transcriptional overlap with the beneficial effects of calorie restriction in heart, skeletal muscle and brain. Both dietary interventions inhibit gene expression associated with heart and skeletal muscle aging, and prevent age-related heart failure.[19]

Resveratrol is the subject of several human clinical trials,[20] among which the most advanced is a one year dietary regimen in a Phase III study of elderly patients with Alzheimer's disease.[21]

Synthesized by many plants, resveratrol apparently serves antifungal and other defensive properties. Dietary resveratrol has been shown to modulate the metabolism of lipids and to inhibit oxidation of low-density lipoproteins and aggregation of platelets.[22]

Resveratrol is found in wide amounts among grape varieties, primarily in their skins and seeds which, in muscadine grapes, have about one hundred times higher concentration than pulp.[23] Fresh grape skin contains about 50 to 100 micrograms of resveratrol per gram.[24]

[edit] Anthocyanins and other phenolics

Anthocyanins tend to be the main polyphenolics in red grapes whereas flavan-3-ols (e.g., catechins) are the more abundant phenolic in white varieties.[25] Total phenolic content, an index of dietary antioxidant strength, is higher in red varieties due almost entirely to anthocyanin density in red grape skin compared to absence of anthocyanins in white grape skin.[25] It is these anthocyanins that are attracting the efforts of scientists to define their properties for human health.[26] Phenolic content of grape skin varies with cultivar, soil composition, climate, geographic origin, and cultivation practices or exposure to diseases, such as fungal infections.

Red wine offers health benefits more so than white because many beneficial compounds are present in grape skin, and only red wine is fermented with skins. The amount of fermentation time a wine spends in contact with grape skins is an important determinant of its resveratrol content.[7] Ordinary non-muscadine red wine contains between 0.2 and 5.8 mg/L,[27] depending on the grape variety, because it is fermented with the skins, allowing the wine to absorb the resveratrol. By contrast, a white wine contains lower phenolic contents because it is fermented after removal of skins.

Wines produced from muscadine grapes may contain more than 40 mg/L, an exceptional phenolic content.[28][23] In muscadine skins, ellagic acid, myricetin, quercetin, kaempferol, and trans-resveratrol are major phenolics.[29] Contrary to previous results, ellagic acid and not resveratrol is the major phenolic in muscadine grapes.

[edit] Seed constituents

Since the 1980s, biochemical and medical studies have demonstrated significant antioxidant properties of grape seed oligomeric proanthocyanidins.[30] Together with tannins, polyphenols and polyunsaturated fatty acids, these seed constituents display inhibitory activities against several experimental disease models, including cancer, heart failure and other disorders of oxidative stress.[31][32]

Grape seed oil from crushed seeds is used in cosmeceuticals and skincare products for many perceived health benefits. Grape seed oil is notable for its high contents of tocopherols (vitamin E), phytosterols, and polyunsaturated fatty acids such as linoleic acid, oleic acid and alpha-linolenic acid.[33][34][35]

[edit] Concord grape juice

Health Benefits of Eating Grapes

Health Benefits of Eating Grapes

Do you know that coronary heart disease occurs when plaque is accumulated on the walls of the arteries? As a result, there is a blockage of the vessels carrying blood, which often leads to a heart attack or stroke.

A study published in the Journal of Nutrition indicates that consuming fresh grapes inhibits the storage of oxidized cholesterol. Fresh grapes contain natural antioxidants or polyphenols, which is believed to protect against heart ailments.

Resveratrol is a polyphenol, which provides protection against arterial wall damage due to (LDL) cholesterol. Resveratrol is present in grape's skin, but also found in grape juice, jelly, and wine. It is also believed that grapes also protect from tumors and viruses. This is because they contain huge quantity of another polyphenol called as tannin.

In addition, grapes also contain good amount of caffeic acid, which offers strong defense against cancer.

Many doctors believe that regular consumption of grapes helps in preventing from various diseases. Grapes are also believed to have anti-ageing properties and helps in reducing weight too. In fact red wine seems to offer many health benefits.

Since olden times, grapes have been used to treat metabolism disorders, kidney liver, and lung or heart disorders. Grapes provides immediate relief if you are suffering from hypertension or high blood pressure. While eating grapes makes you stronger, and are extremely beneficial for people suffering from anemia, high acidity, chronic insomnia and constipation.

Those in the first stage of tuberculosis are highly recommended to include grapes in their diet. Eat raisins if you have cough or ulcers in your mouth. They also benefit people suffering from bladder disorders or hemorrhoids.Wednesday, December 23, 2009

khasiat kismis

welcome

No comments:

Post a Comment